Miron B. Omenta (født omkring 1836/1838 i Polen, død 1884 i Trondheim) var fotograf.
Han deltok i oppstanden i Polen i 1863, hvor han mistet et ben og måtte bruke treben. Kom så til Norge omtrent samtidig som Ludwik Szacinski De Ravicz. 26. november 1864 sto følgende avertissement i Adresseavisen: «Mærk! Mærk! Mærk! Bønder af begge Kjøn i National- og Folkedragter, Arbeids- og Haandværksfolk i Deres Arbeidsdragt og med deres Redskaber, i Grupper og Enkeltvis, anmodes om at komme op i mit photographiske Atelier, hvor de vil blive aftaget og erholde et Exemplar af Billedet, uden nogen Betaling. NV: Frisøgning varer kun 1 Maaned. Kongens Gade, Bundtmager Wolters Gaard. Miron B. Omenta». I 1866 averterte han «Fotografier af Udgravninger i Domkirken erholdes».
De senere årene hadde han atelier i Stadthamborggaarden på hjørnet av St. Olavs gate og Dronningens gate, og averterte i 1878 at «Aftagningen foregaar i hvilketsom helst Veir». Et bilde i VSB har signaturen "Christensen & Omenta", men det har ikke vært mulig å finne ut hvem Christensen var. Han brukte gummistempel til å begynne med, trykt kartong fra 1873. Det finnes også fotografier med signatur "Nielsen & Omenta". Nielsen er i dette tilfellet Harald Andreas Nielsen.
I folketellinga 1865 finner vi ham som ugift fotograf i Kongens gate 15 i Trondheim, under navnet Bronislaw Ometa; en må gå ut fra at B'en i navnet hans sto for Bronislaw og at etternavnet bare er feilskrevet. I folketellinga 1875 slet noen enda mer med å skrive navnet, for der står han som «M.B. Ornanta». Han var fremdeles ugift, og bodde i Prinsens gate 21, der fotografen Tobias T. Ora hadde fotoforretning på denne tiden. Det går fram av tellinga at han var katolikk.