Heggenin kirkko (norj. Heggen kirke) on Modumin kunnassa Buskerudin läänissä Norjassa sijaitseva keskiaikainen kivikirkko 1200-luvulta. Se oli alun perin pitkäkirkko, mutta laajennettiin ristikirkoksi 1700-luvun alussa.
[fi]Other languages: Heggen kirke (norwegian bokmål)
Heggen kirke er en korskirke i stein fra omkring år 1200 i Modum kommune, Buskerud. Kirken feiret sitt 800-årsjubileum i 1997. Den er en del av Den norske kirke og hører til Eiker prosti i Tunsberg bispedømme.
Kirken var opprinnelig en enskipet langkirke med rektagulært kirkerom, et mindre, rektangulært kor og et apsis i øst.Den kan ha lignet på Stein kirke i nærheten. Den ble utvidet til korskirke i 1697 og ble også utvidet i 1832 med nytt korparti, og i 1878. den ble også restaurert i 1928 og 1996.
Altertavlen er fra 1698 og prekestolen er noen år yngre. Kirken inneholder blant annet den eldste norske kopien av Leonardo da Vincis «Nattverden».
Kirken har en messehagel fra 1764, og et eksemplar av Christian IVs Bibel. Heggenfløyen er en middelaldersk skipsfløy av den norrøne typen veðrviti, etter lokal tradisjon er knyttet til Heggen kirke. Heggenfløyen er siden 1920 i Universitetets oldsaksamling.
Adkomst til stedet er via Heggenv. og Rv284.
Heggen kirke er en korskirke av stein fra middelalderen. Den består av et rektangulært skip og et smalere og kort kor med apsis i øst. Skipet ble utvidet med tverrarmen mot nord i 1697, og tilsvarende den søndre tverrarmen i 1725. I 1832 ble et nytt og større kor oppført, og i 1878 ble skipet forlenget mot vest. Koråpningens rundbue er den eneste av kirkens opprinnelige åpninger som er bevart. Kirkerommet har pussete, hvitkalkete vegger, flat himling og gallerier i enden av tverrarmene og over inngangspartiet. Dekoren i himlingene er fra 1839. Over koret og skipets midtfelt er det skydekor med svevende engler. Altertavlen er fra 1698 og har to etasjer med separate vinger, gjennombrutt med lange blader og stor tulipanlignende blomst. Tavlen ble omarbeidet i 1839 og fikk de nåværende maleriene av Nattverden og Korsfestelsen. Prekestolen fra 1702 er rund med akantusdekor og giverens våpen. I koret er to glassmalerier av Jesu dåp og Kristi himmelfart utført av Emanuel Vigeland.
Kilder: Christie, Håkon og Sigrid: Norges kirker, Buskerud II, Oslo 1986 Rasmussen, Alf Henry: Våre kirker. Norsk kirkeleksikon, Kirkenær 1993