Bagn Church (Norwegian: Bagn kyrkje) is a parish church of the Church of Norway in Sør-Aurdal Municipality in Innlandet county, Norway. It is located in the village of Bagn. It is the church for the Bagn parish which is part of the Valdres prosti (deanery) in the Diocese of Hamar. The red, wooden church was built in a cruciform design in 1736 using plans drawn up by the architect Svend Tråseth. The church seats about 350 people.
Other languages: Bagn kyrkje (norwegian bokmål)
Bagn kirke er en laftet korskirke med takrytter over korsmidten. Koret er i den østre korsarmen og hovedinngangen i vest. Øst for koret ble det bygget til et sakristi i 1840 og i vest et våpenhus. Korsarmene har saltak og den firkantete takrytter har en spiss tårnhette.
Bagn kirke har gjennomgått flere omfattende ombygginger og utbedringer. I 1897 ble veggene utvendig panelt og de tidligere vinduene ble erstattet med nye og større vinduer. Innvendig ble deler av interiøret fornyet og malt i nye farger. Også i 1901 synes kirken å ha gjennomgått en større reparasjon. I forbindelse med jubileet i 1936 ønsket man å restaurere kirken tilbake til en mer opprinnelig utforming. De store vinduene fra 1897 ble erstattet med tilsvarende vinduer som det hadde vært tidligere. Siste del av restaureringen skjedde 1963–65 da kirken fikk nytt panel utvendig og ble malt med mørk brun farge. Innvendig står tømmerveggene umalt, men har preg av å ha vært malt, for senere å ha blitt avlutet. Interiøret er rikt dekorert med inventar fra byggetiden og senere, Altertavlen er fra 1735 antagelig av Johannes Ellingsen Segalstad. Tavlen er i to etasjer med utskåret nattverdscene i hovedfeltet flankert av Kristus og Moses. Over denne er en kalvariegruppe flankert av Aron og Johannes døperen. Tavlen har malt blomsterdekor og utskårede akantus og engler. Prekestol er fra byggetiden og antagelig også skåret av Segalstad. Den er dekorert med nydelige malte og utskårede blomster og akantus i gull, grønt og rødt. Korskillet er noe ombygget på 1800-tallet men har opprinnelige stolper og akantusbekroning antagelig skåret av Segalstad. Over midtpartiet er en medaljong som opprinnelig hadde Christian VIs speilmonogram, men som fikk Carl Johans kornede speilmonogram flankert av løver på 1830-tallet. Benkene er fra 1872 med vanger fra 1937. Den rikt utskårede døpefont er fra 1735. Kirken har flere malerier fra 1700-og1800-tallet.