Projekt [sv]

Projektsidor ger information om aktuella (eller avslutade projekt) kring att bygga upp terminologi- eller auktoritetsdata i KulturNav.

Projekt ger dig som förvaltar dataset i KulturNav en möjlighet att skapa en mer publik "landningssida" för ett eller flera dataset som du arbetar med i ett tema eller projekt. Ett projekt kan omfattar ett eller flera dataset som är kopplade till projektet. Projekt har en mer publik och vänlig URL än enskilda dataset .../project/"projektets namn".

Sök i projekt

Ett projekt har en sökruta där användaren kan söka i projektets data (alla dataset och mappar). Sökresultatet är sedan låst till valt projekt, så användaren kan filtrera och förfina sökresultatet utan att lämna projekturvalet. På så sätt kan du erbjuda en enklare form av tillgänglighet till dina data än att navigera bland dataseten.

Mer om projekt

Projektets beskrivning kan innehålla t ex en introducerande text om dataseten och det arbete som görs med dem och presentera de organisationer som arbetar i projektet. Projekt kan nås genom navigationsträdet, grenen Projekt.

Projektet påverkar inte sådant som rör dataförvaltningen eller behörigheter. Projekt skapas av KulturNavs systemadministratörer. Hör av dig till oss på kulturnav [at] kulturit.no om du vill att vi ska skapa ett projekt till dig.

Projektets egenskaper

Projekt innehåller ett fem egenskaper:

  • Titel. Projektets titel. Språkanpassat.
  • Text-id. Projektets identitet. Identiteten används i projektets URL, efter ../project/[text-id]
  • Text. Projekttexten. Spåkanpassat.
  • Licens. En eventuell licens på projekttexten. Läs mer om licenser.
  • Dataset. De dataset som ingår i projektet. Dataset söks fram och väljs från listan. Länken mellan projekt och dataset kan även skapas på datasetet. Mappar kan också vara en del av ett projekt[sv]