Hedrum Church (Norwegian: Hedrum kirke) is a medieval parish church of the Church of Norway in Larvik Municipality in Vestfold county, Norway. It is located in the village of Hedrum, along the river Numedalslågen. It is the church for the Hedrum parish which is part of the Larvik prosti (deanery) in the Diocese of Tunsberg. The red wood and brown/gray stone church was built in a Romanesque long church design around the year 1100 using plans drawn up by an unknown architect. The church seats about 300 people.: 139 As a medieval building, it automatically has protected cultural heritage status.
Other languages: Hedrum kirke (norwegian bokmål)
Hedrum kirke Hedrum kirke er en middelaldersk steinkirke, oppført i granitt i ulike fargetoner. Den opprinnelige pussen på ytterveggene ble slått av i 1920, og murene har deretter stått bare. Kirken har rektangulært skip og kvadratisk kor med halvrund avslutning, apside. Apsiden ble bygd senere enn resten av kirken. Skipet ble forlenget med fire meter mot vest i 1666. Også vinduene i kirken er etterreformatoriske, bortsett fra østvinduet i apsiden. Det rødmalte klokketårnet i vest er fra 1859.
Av kirkens portaler er det korets sørportal som er rikest dekorert, med huggene steinfigurer, som kan tolkes som onde krefter som truer kirken. Hedrum kirke er en av få kirker i Norge som har bevarte gravheller av stein i kirkegulvet. Disse er fra tiden da kirken var eid av godseieren til Fritzøe. I kirkeskipet er det orgelgalleri over inngangen i vest. Buefeltene på gallerifronten er dekorert med bilder av Jesus, flankert av apostlene med ulike attributter og profeter fra Det gamle testamentet. En gotisk Madonna-skulptur i nordøstre hjørne av koret er det eneste som er igjen av middelalderens inventar i kirkerommet. Prekestolen i renessansestil er laget i 1589, og brystpanelet på østmuren er fra samme tid. Altertavlen i bruskbarokk er fra 1664. Den har figurer av engler og dyder, og på toppen står den seirende Kristus med hånden løftet til velsignelse. Bildemotivene er Nattverden og Oppstandelsen. Kilder: Ekroll, Øystein og Morten Stige: Kirker i Norge 1, Oslo 2000