cowboyhatt [no]

cowboyhatt (norwegian bokmål), cowboyhatt (norwegian nynorsk)

Nomenklatur for drakt (Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt) [no]

Description
Bredbremmet hatt med rund pull, utformet ofte i filt, skinn eller strå. Den har en relativt høy pull med søkk på hver side slik at man kan ta et godt grep. Toppen er presset ned i en grop. Hatten har sin opprinnelse blant kvegfarmere i Nord-Amerika. Hattetypen har stor symbolverdi for mange amerikanere. Den er udødeliggjort gjennom mange westernfilmer og av utøverne av musikksjangeren country and western. Stetson er en kjent produsent av blant annet cowboyhatter. [no]
Broader concept
Dataset owner
Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt (Museum) [no] owns the information on this page
Contact information
post@bunadogfolkedrakt.no [no]
License
Public Domain Dedication (CC0) applies to the information on this page
Last changed
16/10/2020 11:29:05
Published
Status
Help

URI
http://kulturnav.org/1ec72328-17b4-49e5-9340-f046981eeef8 | RDF/XML | JSON-LD
Label
cowboyhatt
Norwegian bokmål

cowboyhatt
Norwegian nynorsk

Description
Bredbremmet hatt med rund pull, utformet ofte i filt, skinn eller strå. Den har en relativt høy pull med søkk på hver side slik at man kan ta et godt grep. Toppen er presset ned i en grop. Hatten har sin opprinnelse blant kvegfarmere i Nord-Amerika. Hattetypen har stor symbolverdi for mange amerikanere. Den er udødeliggjort gjennom mange westernfilmer og av utøverne av musikksjangeren country and western. Stetson er en kjent produsent av blant annet cowboyhatter.
Norwegian bokmål

Breibremma hatt med rund pull, utforma ofte i filt, skinn eller strå. Han har ein relativt høg pull med søkk på kvar side slik at ein kan ta eit godt grep. Toppen er pressa ned i ei grop. Hatten har sitt opphav blant kvegfarmarar i Nord-Amerika. Hattetypen har stor symbolverdi for mange amerikanarar. Han er udødeleggjord gjennom mange westernfilmar og av utøvarane av musikksjangeren country and western. Stetson er ein kjend produsent av mellom anna cowboyhattar.
Norwegian nynorsk

Category
English

Norwegian bokmål

Swedish

Estonian

Norwegian nynorsk

Broader concept
English
     headgear - Name
English
          hat - Name
English
               rundpullhatt [no] - Name
English